ЦСКА 1948 победи с 4:1 казахстанския Аксу в пореден двубой от

...
ЦСКА 1948 победи с 4:1 казахстанския Аксу в пореден двубой от
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 с убедителна победа срещу казахстанци

ЦСКА 1948 победи с 4:1 казахстанския Аксу в следващ дуел от зимната си подготовка в Белек, Турция.

Александър Колев даде преднина на ЦСКА 1948 в 13-ата минута, а единствено пет минути по-късно преднината на българския отбор бе удвоена след автогол на Обилор. 

В 27-ата минута казахстанците получиха дузпа, която Гедеш изпусна след изстрел в гредата. Само три минути по-късно футболист на Аксу бе и изпъден с втори жълт и червен картон. 

Бирсент Карагарен се разписа в 61-ата минута за 3:0, а единствено пет минути по-късно и Аксу стигна до попадение, с цел да понижи изоставането си. Крайният резултат бе завършен от Ради Кирилов.

Българският отбор стартира мощно срещата и бе по-настоятелен в нападателен проект. В 7-ата минута Марио Топузов проби по левия фланг и даже навлезе в наказателното поле на казахстанския тим. Той опита и центриране, което обаче бе пресечено от стража на Аксу, който улови топката. 

Три минути по-късно Топузов опита същото, като този път Бирсент Карагарен бе на сантиметри от това да засече подаването му с глава, само че въпреки всичко остана под топката. Атаката на ЦСКА 1948 приключи с удар, който обаче мина надалеч от вратата.

В 13-ата минута ЦСКА 1948 поведе в резултата след центриране на Топузов. Стражът на казахстанския отбор - Кучеренко, стигна първи до топката и в първия миг я улови, само че по-късно изпусна кълбото. Алекс Колев съумя да се ориентира най-добре в обстановката и прати топката в мрежата на Аксу за 1:0.

Само три минути по-късно българският тим имаше нов късмет за гол. Карагарен от дясно прати центриране към Алекс Колев, който стреля с глава, само че над напречната греда.

В 18-ата минута на срещата преднината на ЦСКА 1948 бе удвоена след автогол на казахстанския отбор. Топузов още веднъж сътвори доста главоболия на Аксу по левия фланг като този път опитва пряк удар, който бранителят на Аксу - Обилор, отклони в личната си врата. 

Напрежението се повиши в 23-ата минута, когато Октавио бе съборен от Оразов. Двамата се спречкаха и прехвърчаха искри, само че съдията бързо успокои обстановката. Футболситът на Аксу получи жълт картон, а единствено секунди по-късно Октавио си го върна на Оразов с жестоко нарушаване в половината на казахстанския отбор и по този начин играчът на ЦСКА 1948 също бе глобен с жълт картон. 

В 27-ата минута Гедеш от състава на Аксу получи късмет да извърши дузпа, след нарушаване на Лазар Марин. Изстрелът на Гедеш от бялата точка обаче срещна гредата и излезе. 

Три минути по-късно Оразов си изкара втори жълт и червен картон след жестоко и закъсняло влизане в краката на Борислав Вакадинов. Все отново на мястото на Оразов бе вкаран друго футболист и по този начин двата отбора продължиха с по 11 души. Футболистът на ЦСКА 1948 съумя да се изправи и да продължи игра.

Още преди края на първото полувреме Тодор Янчев посегна към промените. Марио Топузов бе сменен от Педриньо.

В 36-ата минута Александър Колев опита изстрел от сложна позиция, който не попадна в задачата, а мина настрана от вратата. 

Бирсент Карагарен имаше отлична опция да осъществя третото попадение в мача след центриране отляво в 42-ата минута. Новото попълнение на ЦСКА 1948 съумя да надскочи бранител на казахстанския отбор и да стреля с глава, само че топката мина на сантиметри от гредата.

Второто полувреме стартира по противен метод за българския отбор, откакто в 48-ата минута Алекс Колев бе избутан на тъчлинията, а футболистът на ЦСКА 1948 се сгромоляса и удари ограда край терена. Колев въпреки всичко съумя да се изправи след няколко минути на земята и продължи игра. 

В 54-ата минута Педриньо потърси собствен съотборник с дълго по диагонал подаване в наказателното поле на Аксу. Там обаче стражът на казахстанския отбор стигна първи до топката и я мазета. Само минута по-късно Педриньо навлезе в наказателното поле на Аксу и потърси с остро подаване по земя Алекс Колев, който обаче бе изпреварен от вратаря. 

Бирсент Карагарен оформи класическото 3:0 в 61-ата минута, откакто съумя да прати топката около стража на Аксу. Той получи пас в пеналтерията от Карлос Охене.

Старши треньорът на ЦСКА 1948 - Тодор Янчев, размени съвсем целия си състав след третото попадение на отбора му - Елитон, Джонатан, Сердюк, Ивайло Чочев и Даниел Наумов, бяха измежду появилите се в игра. Българският отбор бе с напълно нов състав за последните 30 минути.

В 67-ата Кайрканов открадна топката и продължи към наказателното поле. Той стреля от границата на наказателното поле, а ударът му срещна крайници на защитник от ЦСКА 1948 и рикошетът излъга Даниел Наумов, който не съумя да се намеси. Топката попадна в мрежата на българския отбор.

Ескич от състав на Аксу опита да изненада Наумов с отдалечен изстрел в 73-ата минута. Стражът на ЦСКА 1948 обаче внимаваше и се намеси ужасно, с цел да извади топката.

В 76-ата минута Ради Кирилов стреля, откакто центриране стигна до него на далечната греда. Футболистът на ЦСКА 1948 се бе освободил и нанесе изстрел, откакто си спря топката на гърди. Ударът му обаче не затрудни стража на Аксу, защото попадна в средата на вратата и нямаше нужната мощ.

Малко по-късно се стигна до словесна препирня сред Джонатан и футболист на Аксу след по-грубо нарушаване против играча на ЦСКА 1948.

В 82-ата минута Ивайло Чочев опита удар с глава, който обаче не тормози стража на казахстанския отбор. Попов, който размени Кучаренко още на полувремето, съумя да улови топката без проблеми. 

Ради Кирилов също се разписа и направи резултата 4:1 в 88-ата минута на мача. 

FT / ЦСКА 1948 - АКСУ 4:1

1:0 Александър Колев 13'

2:0 Обилор 18' (авт)

3:0 Бирсент Карагарен 61'

3:1 Кайрканов 67'

4:1 Ради Кирилов 88'

Стартовите сформира на двата тима:

ЦСКА 1948: 33. Генадий Ганев, 4. Ангел Лясков, 24. Лазар Марин, 87. Симеон Петров, 42. Борислав Вакадинов, 22. Реян Даскалов, 6. Карлос Охене, 58. Октавио, 7. Марио Топузов, 11. Бирсент Карагарен, 9. Александър Колев.



АКСУ: 71. Кучеренко, 27. Есимов, 96. Обилор, 18. Ахметов, 98. Суюмбаев, 7. Оразов, 9. Коста, 21. Караман, 40. Жиргалбек-Уулу, 25. Агиманов, 89. Гедеш.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР